آمریکا از ایجاد بحران در شبه قاره هند چه سودی می برد؟
وضعیت در شبه قاره هند به سمت مرحله جدیدی تا آستانه انفجار حرکت می کند و دلیل ان نیز افزایش برنامه های هدفمند آمریکا برای بحرانی کردن همزمان دو صحنه افغانستان و پاکستان است. اطلاعات موثق حکایت از ان دارد که دمکراتهای آمریکا به رهبری باراک اوباما و جمهوریخواهان این کشور به رهبری جان مک کین از دولت بوش خواستار بسیج نیروهای بیشتری جهت برافروختن شعله های بحران در منطقه شبه قاره هند شده اند.
واقعیت های جدید و نشانه های آن کدامند؟
اطلاعات وارده حاکیست که گروهک طالبان به دو گروه تقسیم شده اند یکی از انها افراطیون طالبان افغانستان است که خواستار افزایش درگیریها علیه حضور نظامی آمریکا- غرب و حکومت حامد کرزی است و همچنین خواستار ضرورت تقویت همکاری و هماهنگی با شبه نظامیان اسلامگرای تندروی مستقر در امتداد کشورهای پنجگانه منطقه آسیای میانه تا شمال هند شده اند که تعداد این گروههای شبه نظامی تقریبا به 250 گروه می رسد. دیگری جنبش طالبان پاکستان است که اخیرا در مناطق قبائل پاکستان رشد یافته است و به شکل موازی با طالبان افغانستان مادر به رهبری ملا محمد عمر کار می کند. تفاوت بین این دو گروه در این است که طالبان افغانستان بر ضد آمریکا ، ناتو و همپیمانان آن و همچنین دولت کرزی فعالیت می کند اما طالبان پاکستان علیه آمریکا، ناتو ، همپیمانان ان و نظام پرویز مشرف اقدام می نماید. ضمن انکه گروه طالبان پاکستان نیز خود به دو جناح تقسیم شده اند: جنبش طریق طالبان پاکستان و جنبش طریق طالبان جهادی.
انشقاق در طالبان پاکستان دارای ماهیت مذهبی، نژادی – فرهنگی است. ساکنان قبائل واقع در شمال از جنبش طریق طالبان پاکستانی حمایت می کنند و ساکنان منطقه وزیرستان واقع در جنوب نیز جنبش طریق طالبان جهادی را مورد حمایت قرار داده اند.
در صحنه میدانی نیز گفته می شود آمریکا اقداماتی را برای احداث خط لوله نفت و گاز از ترکمنستان و عبور ان از مناطق نسبتا ارام غرب افغانستان به سمت منطقه بلوچستان پاکستان آغاز کرده است. بلوچستانی که آمریکا با همکاری اسلام اباد می تواند رهبران قبیله ای ان را در کنار تلاش های مشکوکش برای استفاده از این منطقه علیه اهداف ایران داشته باشد.
سازمان اطلاعات پاکستان و نقش وحشتناک آینده آن:
گزارشات موثق حاکیست سازمان اطلاعات پاکستان (ISI ) که به ایفای نقش اختاپوسی در مناطق شبه قاره هند ، اسیای میانه ، منطقه خلیج فارس، خاورمیانه و جنوب شرق اسیا مشهور است در آستانه تبدیل شدن به تحولی تحت عنوان" دولت در دولت" در پاکستان است. این موضوع به دنبال مواضع اخیری است که تاکید میکند سرویس اطلاعات پاکستان در استانه خروج از دایره اختیارات دولت این کشور قرارگرفته و به یک نهاداطلاعاتی مستقل تبدیل می شود،درست شبیه دادگاه عالی قانون اساسی(قوه قضائیه) پارلمان (قوه مقننه) هیات دولت(قوه مجریه). خبرهای واصله از پاکستان براین نکته تاکید دارد که رییس جمهور مشرف دیگر قادر به تحمیل اراده خود برسرویس امنیت این کشور به دلیل خود رایی فرماندهان و افسران این سرویس و اعتقاد انان بر حفاظت از استقلال و نقش تکلیفی این سرویس نیست. فرماندهان سرویس آی اس آی قایل به جدایی این نهاد از قوه مجریه هستند به گونه ای که اینک روابط خود با دولت را تنها منحصر به ارائه برخی گزارشات و معلومات به نهادهای امنیتی دولت در مقابل حمایت دولت از بودجه درخواستی سرویس اطلاعات کرده اند.
براساس این گزارشات حکومت پاکستان هم اینک تقریبا از هیچ نفوذی در داخل سرویس آی اس آی برخوردار نیست و دلیل این ضعف دولت نیز برمی گردد به نزاع پرشدت میان هواداران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و هواداران جنبش طالبان پاکستان در درون سازمان اطلاعات آی اس آی .
برخی اطلاعات حاکیست که جماعت بنیادگرای اسلامی پاکستان اخیرا موفق به نفوذ و رخنه در درون سازمان اطلاعات آی اس ای شده به گونه ای که بسیاری از عناصر فرعی و ادارات مرکزی این سازمان به نیابت از جنبشهای اسلامی در این سازمان مشغول فعالیت هستند.
براساس گزارشات موثق سازمان اطلاعات پاکستان در ناکامی طرح دخالت نظامی آمریکا در شمال پاکستان و همچنین تلاشهای ژنرال مشرف در استفاده از ارتش و مخابرات پاکستان در نابودی سازمان القاعده و جنبش طالبان مستقر در مناطق قبائلی واقع در مرزهای پاکستان و افغانستان نقش بسزایی راایفا کرد.
خروج سرویس اطلاعات پاکستان از دایره اختیارات دولت این کشور منبع نگرانی عظیمی برای کاخ سفید شده است. به گونه ای که گفته می شود انفجاری که اخیرا سفارت هند در پاکستان را لرزاند با مدیریت و اجرای سرویس آی اس ای و بدون آگاهی دولت و حتی پرویز مشرف صورت گرفت. گفته می شود سازمان اطلاعات پاکستان در حال حاضر به طور عملی وارد مرحله شراکت با سازمان القاعده و جنبش طالبان شده است. تا جاییکه می توان گفت انفجار سفارت پاکستان در کابل اولین ثمره این شراکت بود. علاوه براین نوعی همکاری مستحکم بین عناصر آی اس آی و جنبش های اسلامی فعال در مناطق کشمیر هند وجود دارد و اطلاعات موثقی حاکیست که جماعت اسلامی "ارتش طیبه" و سایر جنبش های کشمیری در خلال هفته ها و شاید ماههای آینده به انجام عملیات های زیادی در داخل هند اقدام کنند امری که به برافروختن شعله های فتنه و بحران در منطقه بحران زای شبه قاره هند منجر خواهد شد و پرونده بحران کشمیر را که واشنگتن در حال حاضر از آن برای ایجاد توازن موجود میان هند وپاکستان براساس تحمیل واقعیت های فرضی استفاده می کند وارد مرحله خطرناکی نماید.
مترجم: مهدی شکیبائی
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس