جغرافیای فلسطین (43) الخلیل / شهر الخلیل:
نامی که کنعانی ها در 5500 سال به این شهر گذاشتند ، “روستای اربع” بود ، سپس به “حبرون” یا “حبری” معروف شد . این شهر بر دامنه کوه “الرمیده” بنا شد و خانه حضرت ابراهیم (ع) در برابر کوه قرار داشت و هنگامی که “حبرون” با خانه حضرت ابراهیم (ع) متصل شد ، این شهر جدید به دلیل حضور پیامبر خدا "خلیل الرحمن حضرت ابراهیم (ع) " به نام "الخلیل" نامیده شد .
این شهر 940 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و به وسیله یک جاده اصلی به شهرهای بیت لحم و قدس و نیز توسط جاده های فرعی به شهرها و روستاهای استان الخلیل متصل می شود . چشمه های آب گوناگون در این شهر به ویژه در حومه های آن وجود دارد که مهمترین آنها چشمه “الغوار” است و از طریق یک شبکه آبرسانی، آب آشامیدنی الخلیل را تامین می نماید .
جمعیت شهر الخلیل در سال 1922م به حدود 16577 تن و در سال 1945م به 24560 تن رسید . اما پس از اشغال این شهر در سال 1967م جمعیت آن به 38300 نفر افزایش یافت و در سال 1987م به 79100 تن رسید .
رژیم اشغالگر صهیونیستی مساحت زیادی از زمین های این شهر را مصادره کرد و در محل آنها دو مستعمره یهودی نشین یکی به نام “کرمل” با 4 هزار دونم معادل 400 هکتار مساحت و دیگری به نام “ماعون” را تاسیس کرد.
نمایی از شهر الخلیل و حرم حضرت ابراهیم (ع) در سال 1929
نمایی از شهر الخلیل از بالای کوه الرمیده
شهر الخلیل
حرم حضرت ابراهیم (ع) در شهر الخلیل
محراب حرم ابراهیمی
منبر حرم ابراهیمی
مقبره حضرت ابراهیم (ع)
منبر معروف صلاح الدین ایوبی که در سال 1187 به حرم ابراهیمی هدیه کرد
مقبره "ساره" همسر حضرت ابراهیم و مادر حضرت اسحاق نبی (ع)
مسجد الریان در شهر الخلیل
کلیسای ارتدوکس در شهر الخلیل
یکی از مناطق یهودی نشین در شهر الخلیل
دانشکده اقتصاد دانشگاه شهر الخلیل
درخت بلوط منتسب به حضرت ابراهیم (ع)
تصویر هوایی از شهر الخلیل (1994)
الخلیل از نمایی دیگر
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس