مراسم روز قدس سال64 زیرحملات هوایی عراق،بگفته خبرنگاران داخلی حدودپنج میلیون...
سال 1364 عملیات قدس یک با رمز مبارک 'یا محمد رسول الله (ص)، الله اکبر' و با هدف انهدام نیروهای دشمن در منطقه عملیاتی 'هورالهویزه' و شرق رودخانه دجله توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همزمان با روز قدس انجام گرفت که به آزاد سازی چند پاسگاه و منطقه جنگی، انهدام یک هواپیما و 1 بالگرد و 15 قایق و 12 پاسگاه سیار و کشته و زخمی شدن صدها نفر عراقی انجامید.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) تشدید جنگ شهرها و جنگ نفت کشها یکی از پیامدهای فوری عملیات بدر بود و در مدت یک و نیم ماه از سوم اسفند 1363 تا 17 فروردین 1364 تا 29 شهریور کشور ایران 18 بار مورد اصابت بمب و موشک قرار گرفت که 1227 نفر شهید و 4682 نفر مجروح شدند. این روند پس از اینکه دولت ایران از موافقان جنگ خواست تا در روز قدس راهپیمایی کنند، پایان یافت. اما راهپیمایی روز قدس سال 64 با چنان شور و حال و استقبالی برگزار شد که باور کردنی نبود.
عراق تهدید کرده بود که با اسلحه جدیدی راهپیمائی روز قدس را مورد حمله قرار خواهد داد و از مردم خواسته بود که در آن مراسم شرکت نکنند. ضدانقلاب هم در پخش شایعاتی برای ایجاد فضای ترس و هراس در بین مردم فعالیت هایی کرده بود و حتی شایع کرده بودند که رژیم صدام بمب شیمیائی به کار خواهند برد.
علی رغم اینکه صدام تهدید به بمباران شیمیایی راهپیمایی روز قدس کرده بود سیل خروشان مردم از ساعات ابتدایی صبح جمعه در مسیرهای راهپیمایی مشاهده می شد و صبح زود هواپیماهای عراقی به نشان اجرای تهدیدات به تهران تجاوز کردند ولی با اقدام به موقع پدافند جمهوری اسلامی ایران دفع شدند.
در عین حال رژیم صدام 9 فروند موشک اسکاد به شهرهای غرب و جنوب زده و تهدیدات برای ارعاب مردم به منظور جلوگیری از شرکت در راهپیمائی زیاد بود اما حضور مردم آنروز در سراسر کشور بیسابقه بیان شد.
یادگار امام حاج احمد خمینی (ره) نیز در دانشگاه تهران حضور داشتند. خبرنگاران داخلی مدعیاند حدود پنج میلیون نفر در تهران در راهپیمائی روز قدس شرکت کردند. خبرنگاران خارجی هم روز قدس سال 1364 را به مراسم استقبال امام تشبیه کردهاند. خطبههای نماز جمعه را حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی ایراد کردند که البته قبل از خطبهها هم هواپیماهای عراقی آمدند ولی بینتیجه فرار کردند و مردم خم به ابرو نیاوردند.
اخبار شب در رادیو و تلویزیون حاکی از وسعت شرکت مردم در مراسم روز قدس بود و آنرا افتخار آمیز دانست و باعث بر هم پاشیده شدن تمام تلاش ها و ایجاد هراس های دشمنان شد و دشمن به شدت مأیوس شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مدعی شدند در تمام دوران انقلاب در سراسر کشور چنین راهپیمائی عظیمی برگزار نشده است مخصوصاً با توجه به خطرهای موجود و با تبلیغات گمراه کننده رادیوهای بیگانه و ضدانقلاب صورت داده بودند.
20 خرداد سال 64 شهر پاوه بمباران شد و در اطراف آموزش و پرورش و اطراف تکیه 28 نفر شهید و 130 نفر زخمی شدند که اکثراً فرهنگی بودند ، براستی شهر پاوه وضعیت ناخوشایندی داشت و شهر خلوت شده بود کسی در شهر نمانده بود مگر کسانی که به خاطر نگهبانی از خانه هایشان فقط شب ها بر میگشتند ، چند روز بعد از بمباران ، 24/03/64 روز قدس بود صدام اعلام کرده بود امروز که روز قدس است تمامی محلهای نماز در ایران و محل های راهپیمایی را بمباران میکند و نزدیک به 130 هواپیما روانه ایران کرده بود.
طبیعتاً چون شهر پاوه شهری مرزی بود و هواپیماهای کرکوک از پاوه رد می شدند آن روز به راستی راهپیمایی بسیار مظلومانه در پاوه برگزار شد جمعی از پاسدارن از نوسود و ملاندر آمدند و از فرمانداری تا مسجد جامع به راهپیمایی پرداختند. دوبار هواپیمای عراقی بر آسمان پاوه ظاهر و حتی منطقه نجار را بمباران کرد ، ظاهراً آسیبی به کسی نرسید و نتوانست ضربه روحی به مردم وارد کند.
از دیگر نکات مهم روز قدس در این سال می توان به فتنه های داخلی توسط برخی از افراد و احزاب معلوم الحال اشاره کرد که شرح مختصری از آن را در ذیل می آوریم:
گروهک نهضت آزادی جریانی بود که از همان اوائل روی کارآمدنش در دولت موقت با تمایلات بیش از حدی که به غرب و اندیشه آن داشت و با وجود نفرت ملت ایران از بلوک شرق و غرب که بواسطه دخالت های سابقه دار آن ها در ایران ایجاد شده بود،در تلاش برای ایجاد رابطه با غرب و آمریکا بود.
نهضت آزادی جریانی بود که اولا مخالف جنگ و خرج برای جنگ بود و همچنین کمک های مالی ایران به کشورهای مسلمان منطقه را بیجا می دانست و در این راستا حمله به اعتقادات اسلامی درباره لزوم کمک به مردم مسلمان و مستضعف کشورهای دیگر را در دستو کار خود قرار داد.
اما این اقدام نهضت آزادی هم با واکنش امام خمینی (ره) روبرو شد: «آن های که نشسته اند و روابط شان را با آمریکا محکم کرده اند و از اول[این روابط] بود و حالا هم هست و خواهد بود،این ها توجه به این ندارند که با این اراجیفی که این ها دارند این ملت تغییر نمی کند. ما عالم گیری نمی خواهیم بکنیم که شما ما را می ترسانید که نمی شود عالم را گرفت!…ما داریم از حق اسلام دفاع می کنیم. ما داریم از حق مسلمین دفاع می کنیم »
امام خمینی(ره) همچنین درباره اظهارات ملی پرستانه اعضای نهضت آزادی هم فرمودند: «شما اسلام شناس ها نباید از حق مسلمین دفاع بکنید؟ دیوار دور اسلام می کشید؟ در اقصی بلاد دنیا اگر یک کسی به ما بگوید که یاللمسلمین ما موظفیم به درد آن جا برسیم… ما آنقدر که می توانیم دفاع از حق مسلمین می کنیم.»
در پی این تحلیل غلط نهضت آزادی و آثار بین المللی آن بود که مسئولین نظام مقدس جمهوری اسلامی تصمیم گرفتند تا روز قدس همان سال را به عنوان روز حمایت از دفاع مقدس اعلام کنند تا در یک رفراندوم میدانی به جهانیان ثابت کنند که مردم کماکان پای آرمان ها و بیعتشان ایستاده اند.
نهضت آزادی هم در این رابطه بیانیه ای صادر کرد و منکر هرگونه اثر معتبری برای راهپیمایی روز قدس شد و پیشاپیش آن را بیهوده و فاقد ارزش توصیف کرد. بلافاصله پس از بیانیه نهضت آزادی، بخش فارسی رادیو بعث اعلام کرد که درصورت راهپیمایی گسترده در تهران با شدت بسیار و با بکارگیری سلاح های جدیدتر و مرگبارتر شهرهای ایران را هدف قرار خواهد داد.
اما با توجه به گرمای شدید و روزه داری مردم، شانتاژهای خبری عراق و غرب راهپیمایی روز قدس با شکوه فراوان برگزار شد و میلیون ها نفر در خیابان های تهران با در دست داشتن تصاویر امام خمینی و شهیدان دفاع مقدس، شعار «جنگ جنگ تا رفع فتنه از عالم» سر دادند.
تمام:ع ن/
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس