شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

هفت توصیه فیصل به اوباما برای نابودی بن لادن

تهران- خبرگزاری قدس:

"تغییر برنامه رسانه ای امریکا و توقف تبلیغات ضد طالبان .. بهرمندی از دیدگاه های همه طرفهای درگیر در منطقه .. تعامل عقلانی با حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان .. واداشتن هند و پاکستان به دستیابی به راه حلی در منطقه کشمیر .. یکسره کردن پرونده قاچاق هروئین در منطقه "و ... اینها  گوشه ای از توصیه های "ترکی الفیصل" مدیر سابق دستگاه اطلاعاتی سعودی و رئیس فعلی هیئت مدیره مرکز تحقیقات اسلامی ملک فیصل در عربستان به باراک اوباما در جهت کمک به نابودی سازمان القاعده در افغانستان و بازگرداندن امنیت به کشور اشغالی افغانستان از سال 2001 تاکنون بود.

امیر فیصل که مدتی نیز سفیر عربستان در واشنگتن بوده در مقاله خود در "واشنگتن پست" می گوید: اوباما در حالیکه در حال طرح ریزی گامهای بعدی خود در افغانستان است،بد نیست به دیدگاه های دیگر طرفهای درگیر در منطقه نیز گوش فرا دهد چرا که اکنون آنگونه که در ریاض پایتخت عربستان نیز حس می شود القاعده چنان که پیش از این جولان  می داد، دیگر قدرت یکه تازی نداشته و در بین افغانها نیز محبوبیت سابق را ندارد.

فیصل در ادامه می گوید: طالبان یک حزب سیاسی منسجم و منظم و با نظام رده بندی شده فرماندهی و اصول سیاسی نیست بلکه هر افغانی که احساس خشم ،آزردگی و ناراحتی از امریکا و نظام حاکم داشته باشد و علنا به مبارزه با آنها ،چه با سلاح و چه بدون سلاح، می پردازد ، در واقع یک طالبانی است.

ترکی الفیصل افزود: خطر اصلی در سازمان القاعده و رهبر ان اسامه بن لادن است که نماد اصلی معارضه با نظام جهانی بشکل عام و دولت امریکا بشکل خاص می باشد. بلکه جوانان خشمگین افغان و نه فقط مسلمانان معتقدند که او همچون رابین هود نه دستگیر شدنی است و نه کسی می تواند به او آسیبی رساند چه رسد به اینکه او را نابود کند. وی حتی اگر هیچ عملیاتی اجرا نکند ، تنها زنده بودن وی و هر از گاهی ظهورش در صفحه رسانه های تصویری بر هیبت او می افزاید و شخصیتش را برجسته تر می سازد و از این رو بایستی او را بازداشت کرده یا از بین برد.

 

هفت توصیه

 

فیصل از خود می پرسد : اوباما و امریکا با این وضعیت چه می توانند بکنند ؟ خود وی درقالی ارائه هفت توصیه در مقام پاسخگویی برمی آید ومی گوید :

 

1- دست برداشتن از رفتار اشتباه با کرزای رئیس جمهور افغانستان که دولت امریکا در آغاز کار با کنار راندن وی ،به او بی احترامی کرد و او نیز به ناچار از سیاستمداران و نظامیانی نه چندان قدر استفاده کرد تا در انتخابات اخیر پیروز شود و اگر معارضانی وجود داشته باشند بتواند از بر ایشان فائق آید.

 

2- بایستی راهکارهای رسانه ای مقابله با طالبان و توصیف ایشان به تروریست اجتناب کرده و در مقابل  القاعده و تروریستهای خارجی را در کانون توجه رسانه یی قرار دهند، چه اینکه با زدودن صفت تروریست از طالبان می توان مذاکرات مفیدی را با آن اغاز کرد . ملا عمر رهبر طالبان هرگز از نژاد پشتون تایید عام نیافته و از لحاظ درجه قبیله ای از شخصیت های فرودست می باشد و بسیاری مسوولیت بدبختی ها و مصائب افغانستان را متوجه وی می دانند و باید دانست آنچه می تواند مذاکرات را کلید بزند رایزنی و همکاری با رهبران قبایل است.

 

3- تاکید بر مرزهای 2640 کیلومتری افغانستان و پاکستان موسوم به "دیوراند" که در سال 1893 و برای تعیین مرزهای نفوذ انگلیس کشیده شد، چرا که در صورت نامعلوم ماندن این مرز این دو کشور همچنان دست به گریبان خواهند ماند و شک و تردید در دل هر دو طرف لانه خواهد داشت. همین نامعلومی مرزها باعث شد تا پاکستان در سال 1995 طالبان را تاسیس کند و پشتونهای افغانستان را در کنار مرزها با خود همراه داشته باشد.

 

4- برگزاری نشست هایی با مسئولان سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی پاکستان ،افغانستان ،روسیه ،چین و سعودی بمنظور کشف راههای ریشه کنی سران القاعده ، چرا که چین ، روسیه و سعودی بشدت درپی انتقامجویی از القاعده هستند و با ارائه اطلاعات و داده های امنیتی در مسیر رهاندن جهان از این سرطان مهلک سهیم خواهند بود .

 

5- واداشتن هند و پاکستان بسوی حل درگیری ها در کشمیر و این امر ممکن نیست مگر در صورت مشاهده تلاشهای مجدانه امریکا که دو طرف شدیدا به آن اعتماد دارند (پاکستان در مقوله نظامی و مالی و هند نیز در زمینه انرژی هسته ای ) و سعودی نیز می تواند بدلیل روابط دوستانه با دو طرف در این مسیر یاری گر باشد.

 

6- تروریستها هدف برنامه های انتشار و استقرار نیروهای زمینی باشند و نه شهروندان افغانی چرا که هواپیماهای بی سرنشین امریکا تاکنون شمار کمی از تروریستها و در عوض خیل عظیمی از مردم بی گناه افغانستان را به خاک و خون کشیده اند و از این رو دقت در عملیات ها به منظور جلوگیری از موج امریکاستیزی در صدر اولویتها قرار گیرد.

 

7 – جلوگیری از تجارت هرویین - که چالشی نه چندان بزرگ است-  که می توان با برنامه ای که امریکا در دهه 60 قرن پیش در ترکیه به کار گرفت ،بر آن غلبه نمود . در آن زمان ترکیه در حجم بسیار بالایی هرویین تولید می کرد و امریکا با خرید خشخاش های تولید شده از کشاورزان ترک و پیشنهاد کشت دیگر محصولات کشاورزی به آنان، پرونده هروئین در ترکیه را بست.

 

ترکی الفیصل در پایان می نویسد : اراده و تصمیم عناصر اصلی شخصیت اوباماست و او باید از آنها استفاده کند چرا که مردم جهان با مشاهده چنین صفاتی در عالم واقع و عمل، به راحتی خود را به پیروی از آن شخص قانع می سازند.

وی خطاب به اوباما گفت : جناب رئیس اگر مشاوران شما می گویند فلان کار ممکن نیست یا نمی توانید این برنامه را به نتیجه برسانید ، قاطعانه بگویید: می توانم.

گفتنی است که در همین ماه اعلام شد که سران امریکا برنامه راهبردی خود در افغانستان را بر جنگ با القاعده و احتمال مذاکره با طالبان که بر بخش های وسیعی از این کشور سیطره دارد، متمرکز کزده اند.

دیوید کیلکولن مشاور فرمانده نیروهای امریکایی در افغانستان نیز در سخنانی گفته است: پیروزی در افغانستان تنها با افزایش شمار نیروهای هم پیمان تا حد 25 هزار نیروی اضافی ممکن است.

اما از سویی نیز در دالان های کاخ سفید درباره وضعیت نیروهای امریکایی در افغانستان درگیریهایی هست و برخی معتقدند باید نیروهای تازه ای ارسال کرد تا شکست حتمی نگردد و برخی نیز معتقدند در شرایطی که اروپایی ها هیچ تمایلی به افزایش نیرو در افغانستان ندارند نباید تمام فشار ارسال نیرو تنها به گردن امریکا باشد .

گفتنی است که امریکا از ماه می گذشته 30 هزار نیروی اضافی به افغانستان فرستاده و شمار نیروهای خود را دو برابر یعنی 60 هزار تن، کرده است.

تمام/پ/26


| شناسه مطلب: 157841







فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.