میزگرد بررسی گفتگوی ملی فلسطین در خبرگزاری قدس
میزگرد سیاسی " بررسی گفتگوی ملی فلسطین پیشنهادی ابومازن؛ بسترها و چشم اندازها " عصر امروز (یکشنبه)با حضور کارشناسان مسایل فلسطین و خاورمیانه در دفتر خبرگزاری قدس (قدسنا) برگزار شد.
در این میزگرد، سعدالله زارعی کارشناس ارشد مسایل استراتژیک ، حسین کنعانی مقدم کارشناس ارشد مسایل خاورمیانه،علی زارع فکری کارشناس ارشد و پژوهشگر مسایل صهیونیسم و سید مرتضی نعمت زاده جانشین دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین با حضور نمایندگان برخی رسانههای داخلی به بحث و بررسی درباره زمینه های پیشنهاد ابومازن، نگاه اسراییل، گروههای فلسطینی و بازیگران منطقه ای به این پیشنهاد وهمچنین مواضع اروپا و آمریکا در این خصوص پرداختند.
شرکت کنندگان در این میزگرد با اعلام اینکه نفس چنین پیشنهادی از سوی هریک از گروههای فلسطینی مایه امیدواری و خوشحالی است درباره دلایل چنین پیشنهادی در شرایطی که از یک سال گذشته پیشنهاد مشابه حماس همواره با مخالفت روبرو بود، بحث وتبادل نظر کردند.
در بحث مربوط به بسترها این کارشناسان معتقد بودند که پیشنهاد چنین گفتگویی در واقع تلاش ابومازن برای جذب مشروعیت بیشتر از سوی مردم فلسطین برای ورود به مذاکرات اصلی سازش با طرف اسراییلی است چون وی و طیف همفکر او اینک تحت فشار شدید افکار عمومی فلسطین قرار دارند.
کارشناسان در این میزگرد همچنین پیشنهاد گفتگوی ملی را بی ارتباط با موضوع پیگیری توصیه های کنفرانس اناپولیس ندانستند و معتقد بودند طرح این پیشنهاد در پروژه کلی سیاستهای آمریکا و اسراییل جای دارد.
این کارشناسان همچنین طرح این گفتگوها را نیاز همه گروههای ملی فلسطین دانستند و اعلام کردند که این گفتگو فرصت طلایی برای فلسطینی ها در شرایطی است که اسراییل در همه حوزه های از مشکلات عدیده ای رنج می برد.
کارشناسان در میزگرد بررسی گفتگوی ملی فلسطین، اظهارات تند موفاز علیه تهران همزمان با طرح پیشنهاد گفتگوی ملی توسط ابومازن را تلاشی از سوی رژیم صهیونیستی برای دورنگهداشتن ایران از تلاش برای وحدت ملی فلسطینی ها توصیف کردند و اعلام داشتند که بخشی از این اظهارات مربوط به بروز اختلافات شدید داخلی در اسراییل است.
عبور آمریکا از اسراییل در خاورمیانه موضوعی بود که در میزگرد سیاسی خبرگزاری قدس از سوی کارشناسان ارزیابی شد و اعلام داشتند که اسراییل دیگر همچون گذشته نمی تواند تامین کننده منافع آمریکا باشد و اصولا برگزاری کنفرانس اناپولیس در سال گذشته محصول همین نگاه آمریکایی ها به اسراییل است که در آن از اسراییل خواسته شده است، که این رژیم دست از رویای اسراییل بزرگ و مطالبات مقدس خود درباره فلسطین بردارد و بخشی از بیت المقدس را باید برای فلسطینی ها قایل شود.
دلایل مخالفت عربستان با برگزاری این گفتگو در یک کشور عربی دیگر و تحکم ریاض به نظارت اتحادیه عرب بر این گفتگو ها از جمله مباحث دیگر مورد بحث کارشناسان در خصوص بررسی بسترها و چسم اندازهای گفتگوی ملی فلسطین پیشنهادی ابومازن بود.
مشروح مباحثات کارشناسان یاد شده در میزگرد بررسی گفتگوی ملی فلسطین؛ بسترها و چشم اندازها متعاقبا مخابره خواهد شد.
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس