نگاهی به کنفرانس پاریس درباره فلسطین
کنفرانس بین المللی کشورهای کمک کننده به فلسطین فردا دوشنبه با حضور هفتاد یا نود کشور جهان در پاریس، پایتخت فرانسه برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا)، این کنفرانس با سخنرانی " نیکلا سارکوزی " رئیس جمهور فرانسه که همچون " جرج بوش " رئیس جمهوری آمریکا یکی از طرفداران پرو پا قرص رژیم صهیونیستی است، آغاز خواهد شد و پس از آن نیز "محمود عباس" (ابومازن) رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین سخنرانی خواهد کرد.
پس از ابومازن نیز " تونی بلر" نخست وزیر سابق انگلیس و فرستاده جدید کمیته چهار جانبه خاورمیانه ( اتحادیه اروپا ،روسیه، سازمان ملل و امریکا ) که ریاست مشترک این کنفرانس را بر عهده دارد، "بنیتا فرورو والدنر" وزیر خارجه نروژ و کمیسر روابط خارجی اتحادیه اروپا، " سلام فیاض " نخست وزیر دولت غیرقانونی ابومازن، نمایندگانی از بانک جهانی، اسراییل، آمریکا و نیز " بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد سخنرانی خواهند کرد.
فرانسه میزبان و نروژ میانجی صلح در این کنفرانس هستند.
" کاندولیزا رایس" وزیر خارجه امریکا سرپرستی هیئت امریکایی و " تسیپی لیونی" وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی سرپرستی هیات اسراییلی را در این کنفرانس برعهده خواهند داشت.
ابومازن دراین کنفرانس درخواست کمک مالی به میزان پنج میلیارد و ششصد میلیون دلار در سه سال آینده را ارئه خواهد کرد.
" سرگئی لاورف" وزیر امور خارجه روسیه نیز در این نشست شرکت خواهد کرد.
وی روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با همتای مصری خود "احمد ابولغیط" با اشاره به کنفرانس پائیزی آناپولیس و زمزمه های احتمالی اجلاس درباره فلسطین در مسکو تاکید کرد : کشورش تا زمانی که توافق های کنفرانس آناپولیس تحقق نیابد کنفرانسی را درباره خاورمیانه سازماندهی نخواهد کرد.
وی افزود: مهم اجرای توافقنامه هایی است که پیشتر به امضا رسیده نه اینکه به جای اجرای آنها درباره برگزاری نشست های جدید گفتگو کنیم.
نزدیک به هفتاد یا نود کشور در سطح وزیران از جمله اعضای اتحادیه اروپا گرفته تا بازیگران عمده در روند صلح خاورمیانه، کشورهای عضو گروه هشت و نیز قدرتهای بزرگ مانند برزیل، چین و هند در این کنفرانس شرکت خواهند کرد.
نمایندگانی از اتحادیه عرب، صندوق بین المللی پول، و صندوق های مالی اروپا و عرب نیز در این کنفرانس شرکت می کنند
در این کنفرانس، سلام فیاض "طرح توسعه" 59 صفحه ای برای بهبود اقتصاد فلسطین در سه سال آینده را ارائه خواهد کرد.
این برای نخستین بار پس از تاسیس تشکیلات خودگردان فلسطین است که کشورهای جهان در حمایت از اقتصاد فلسطین که به زعم مقامهای تشکیلات گامی در جهت تشکیل دولت فلسطینی است، چنین کنفرانسی با حضور بیش از هفتاد و یا نود کشور برگزار می کند.
"اسماعیل هنیه" نخست وزیر دولت فلسطین در جمع خبرنگاران پس از اقامه نماز جمعه غزه از طرفهای شرکتکننده در کنفرانس پاریس خواسته بود تا در کنار رسیدگی به مسائل اقتصادی بر پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی نیز تأکید کنند.
"احمد بحر" نایب رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین و از اعضای برجسته حماس، نیز کنفرانس پاریس را غیرقانونی و در راستای جدایی بین کرانه باختری و نوار غزه می داند.
سید محمد علی حسینی سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز معتقد است که نشست کشورهای کمک کننده به فلسطین موسوم به پاریس 2 ناکار آمد و بی اثر خواهد بود.
حسینی که امروز (یکشنبه) در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی سخن می گفت در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری قدس (قدسنا) درباره این نشست افزود: اگر نشست ها و همایش های دیگری هم (پس از اناپلیس) برگزار شود به این دلیل که به مسائل ریشه ای بصورت اصولی و عدالت محور پرداخته نمی شود ، ناکارامد و بی اثر خواهد بود.
تمام/سش
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس