سایه شوم انتخابات مجدد
با گذشت بیش از یک ماه از انتخابات پارلمانی در سرزمینهای اشغالی و دستور شیمون پرز بعنوان رئیس رژیم صهیونیستی به بنیامین نتانیاهو برای تشکیل کابینه ائتلافی تاکنون وی نتوانسته با احزاب دیگر در اسرائیل به ائتلافی پایدار برای تشکیل کابینه دست پیدا کند.
بگزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)اگر به روزنامه های اسرائیلی از اول اسفند به بعد نگاهی بکنیم می بینیم که زمزمه های انتخابات مجدد در رسانه های صهیونیستی رو به افزایش است تا جاییکه در روز پنجشنبه سوم اسفندتقریباتمامی جراید ازاحتمال تجدید انتخابان در آینده نزدیک خبر دادند. نتانیاهو رهبر ائتلاف لیکود بیتنا که احزاب نخست انتخابات اخیر هستند پس از گذشت 28 روز هنوز نتوانسته است دیگر احزاب را مجاب کند تا درائتلاف شکننده فعلی مشارکت کنند.
وی تنها دوهفته دیگر فرصت دارد تا کابینه ائتلافی را تشکیل دهد درغیر این صورت شیمون پرز مجبور است رهبر حزب دوم یائیر لیپید رامامورتشکیل کابینه کند.آگاهان سیاسی میگویند درصورت وقوع چنین احتمالی نه تنها لکه سیاه دیگری برکارنامه سیاسی بنیامین نتانیاهو حک میشود بلکه امکان خلع نتانیاهو ازرهبری لیکود راهم محتمل دانستند.
نتانیاهو که در کابینه قبلی از سوی مقامات پیشین رژیم صهیونیستی متهم به تند روی وولخرجی شده بود باامید کمتر کردن فشارهای سیاسی اعلام انتخابات زودرس کرد.اما تنها توانست با ائتلاف با حزب اسرائیل بیتنا برهبری آویگدور لیبرمن 31کرسی از120 کرسی پارلمان رژیم صهیونیستی رابدست آورد وبااین پیروزی شکننده نه تنها نتوانست از زیر بار فشارهای قبلی خودرا رها کند بلکه رهبران احزاب آینده وبیت یهودی یعنی یائیر لیپید ونفتالی بنت هم مدعیان جدیدی هستند که نخست وزیر راستگرای اسرائیل را به چالش کشیده اند چرا که نتایج انتخابات نشان داده است که لیکود برهبری نتانیاهو در انتخابات اخیر تنها توانسته است 13 کرسی بدست بیاورد در حالیکه حزب آینده 19 کرسی و حزب بیت یهودی 11کرسی در این انتخابات بدست آوردند.
حال که نتانیاهو در جذب رهبران احزاب یادشده به ائتلاف ناتوان بوده است آنها هم به مقابله با نتانیاهو برخاسته اند.ومیگویند اگر حزب اسرائیل بیتنا نبود که نتانیاهو با آن ائتلاف کند مطمئنا فرددیگری مامور تشکیل کابینه میشد. اما نتانیاهو خیلی هم بیکار نبوده ودر28 روز گذشته توانست با دادن پست وزارت دادگستری و مسئولیت مذاکرات سازش با تشکیلات خود گردان به تزیپی لیونی رهبر حزب جدید التاسیس هاتنوعا که صاحب 6کرسی پارلمان رژیم صهیونیستی است اورا به ائتلاف جدید وارد کند مسئله ایکه که نه تنها باعث قوت او در میان مخالفانش نشد بلکه موجب شد که هم حزبی هایش هم انتقادات سختی ازاو بکنند چرا که آنها لیونی را مخالف سرسخت سیاستهای لیکود میدانند.
نتانیاهو تلاش زیادی کرده است تا شاید بتواند این دو حزب را از یکدیگر جدا کند و بطور جداگانه با هرکدام و مخصوصا یائیر لاپید مذاکره کند ولی در این راه هم موفق نشد.ویائیر لیپید رهبر حزب میانه رو آینده اعلام کرده است هر تصمیمی برای ورود به کابینه را با هماهنگی نفتالی بنت رهبر حزب بیت یهودی میگیرد.نفتالی بنت هم گفته است در صورت لزوم ما حاضریم درانتخاباتی مجدد شرکت کنیم ولی هرگز از مواردی که به آن اعتقاد داریم کوتاه نخواهیم آمد و بدون توجه به موضوعات مورد نظرمان وارد کابینه نخواهیم شد.حزب نفتالی بنت که دست راستی محسوب میشوداعلام کرده با تقسیم قدس به دو بخش مخالف و بااشغال کامل قدس موافق است،این حزب همچنین با انجام مذاکرات سازش تحت نظر لیونی مخالفت کرده است .
در این شرایط نتانیاهو تنها می تواند برای بدست آوردن حد نصاب و تشکیل کابینه ائتلافی و جلوگیری از انتخابات مجدد که منجر به سقوط کامل وی خواهد شد با احزابی همانند شاس و یهدوت هتورات ائتلاف کند که حتی با این ائتلاف نیز کابینه ای قوی تشکیل نخواهد شد و در آینده لرزش های کوچک نیز این ائتلاف را متلاشی خواهد کرد.
گزینه دیگر نتانیاهو،شائول موفاز رهبر حزب کادیماست که ورود موفاز به کابینه قبلی با شکست روبرو شد و نتانیاهو خاطره خوبی از ائتلاف با وی ندارد ولی برای تشکیل کابینه ای که کمی دیرتر فروبپاشد اوبناچار به سراغ موفاز رفت اما نتایج این دیدار رسانه ای نشده است آگاهان سیاسی شکافهای میان نتانیاهو وموفازرا عمیقتر از آن دانستند که با یک جلسه طرفین بتوانند آنها را حل کنند. رهبران احزاب لیکود و کادیما در پایان جلسه تنها به اعلام تفاهم برای ایجاد فضایی مناسب به جهت خروج اسرائیل از این بحرانها و موقعیت خطرناک اکتفا کردند.
ولی کارشناسان بر این باورند که ورود شائول موفاز به کابینه ائتلافی تنها در صورتیکه نتانیاهو حاضر شود وزارت جنگ رابه موفازبسپارد امکان پذیر خواهد بود . حال باید دید نتانیاهو در وقت اضافه خواهد توانست کابینه مورد نظرش را تشکیل دهد یااینکه به انتخابات زودرس دیگری تن خواهد داد. طبق نظر سنجی های انجام شده در سرزمین های اشغالی که در جمعه 4 اسفندماه منتشر شد در صورت برگزاری انتخابات مجدد حزب آینده که در این دوره توانست با 19 کرسی رتبه دوم را تصاحب کند در انتخابات بعدی بیش از سی کرسی از کرسی های پارلمانی را به دست خواهد آورد و قطعا یائیر لاپید نخست وزیرآینده رژیم صهیونیستی خواهد بود.
عماد نجار
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس