رژیم صهیونیستی غرق در فساد

روزنامه صهیونیستی هاآرتص هفته گذشته باانتشار خبری از حبس 60 شهردار در ستون اقتصادی خود از افزایش حجم عجیب فساد در میان مقامات رژیم صهیونیستی پرده برداشت.
بگزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)این خبر باردیگر افکار عمومی را به فسادی که در کابینه رژیم اشغالگر قدس لانه کرده سوق داده است و جامعه صهیونیستی را با چالش مواجه کرده است. مقامات رژیم صهیونیستی که ادعای روشنفکری دارند و همواره خود را با غرب و کشورهای غربی مقایسه می کنند و در بسیاری موارد خود را بالاتر می دانند. فریاد جامعه شناسان و علمای علم اخلاق به اوجش می رسد زمانی که به رژیم صهیونیستی درباره حجم فاجعه موجود در نهادها و مراکز دولتی هشدار می دهند به خصوص در سایه اقدام غیراخلاقی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر در تصرف اموال عمومی و مردمی و همچنین حجم گسترده هزینه ها و خوشگذارنی در شرایطی که جامعه با بحران مالی شدیدی مواجه است و اقتصاددانان هنوز نتوانسته اند هیچ راهکاری برای برون رفت از آن ارائه کنند.
اموال و پول هایی که شهردارهای فاسد رژیم صهیونیستی به جیب زده اند بالغ بر صدهها میلیون دلار است که از طریق رشوه گیری،پولشویی و عزل و نصب های مختلف به دست آورده اند.
"نیتساف کوهن"رییس پلیس رژیم صهیونیستی دو سال پیش درباره حجم فساد در دستگاه های دولتی و حجم جنایات سازمان یافته ناشی از آن هشدار داد.فساد شمار زیادی از بازارها و مراکز تجاری و اقتصادی رژیم صهیونیستی را فراگرفته و باج خواهی تقریبا به یک سیاست بین بخش های مختلف جامعه صهیونیستی تبدیل و سرمایه ها و پول ها نیز با سرمایه های مافیایی ترکیب شده است.
گروه های مافیایی در داخل نهادهای حکومتی از جمله پارلمان و نهادهای اجرایی نفوذ کرده و از آنها در پیشبرد طرح های اقتصادی خود سوء استفاده میکنند. فساد سیاسی در طول 6دهه گذشته اساس و مبنای فسادهای دیگر در رژیم صهیونیستی است و با یک سلسله از ارزش های جعلی که جنبش صهیونیسم قبل از تشکیل کشور ترسیم کرده ارتباط دارد.
همین ارزش های جعلی بعنوان معیار اخلاق سیاسی،اقتصادی و اجتماعی در نهادهای مختلف ریشه دوانیده است و بگونه ای در آن ریشه دوانده که میتوان گفت:جدایی از آن تقریبا امری محال است. شیوع فساد سیاسی و اقتصادی و اخلاقی در جامعه رژیم صهیونیستی یک مرض فراگیر و مسری شده است و هر لحظه آنرا در زیر گام های سنگین خود خرد تر میکند.
از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی تاکنون فساد اشکال مختلفی در این رژیم به خود گرفته است. در ابتدا فساد در رژیم صهیونیستی در قالب دیکتاتوری حزبی و حکومت یک حزب بر اداره امور بود.حزبی که فقط منافع و مصالح خود را می دید. احزاب در اسرائیل فاقد ارزش های اخلاقی بودند.ارزش ها در سایه تحولات جامعه اسراییل و سلطه نیولیبرالیسم بر اقتصاد و خصوصی سازی از بین رفت.
با آغاز جنگ رمضان در سال 1973 و وقوع انتفاضه اول و دوم ،زشتی نهادهای نظامی ، سیاسی و اجتماعی رژیم صهیونیستی بیش از پیش آشکارشد. منافع فردی و مصالح شخصی در اولویت قرار گرفت و همه تلاش افراد چگونگی دستیابی بسود درسریع ترین زمان ممکن و از کوتاه ترین راه خلاصه میشده است.
فساد بسیاری از شخصیت ها و نهادهای دولتی رژیم صهیونیستی را فراگرفته است و تقریبا روزی نیست که یک مقام مسئول ویا خاخامی بعلت ارتکاب فساد و جرم بازداشت نشود.
شاید افشاگری رسانه های اسراییلی در هفته گذشته مبنی بر اقدام گروهی از نظامیان زن این رژیم به عریان شدن و انتشار تصاویر تحریک آمیز آنان در اینترنت،سخنگوی ارتش را واداشت تا به بروز بی اخلاقی و تجاوزات جنسی در ارتش و پادگان های نظامی اعتراف کند.
این موارد و هزاران مورد دیگر برخی از تحلیلگران اسرائیلی را واداشت تا درباره سرانجام و آینده مبهم رژیم صهیونیستی در پهنه واقعیت داخلی ، منطقه ای و بین المللی که مطلوب نیست هشدار دهند. فساد همزمان با توسعه دولت در اسراییل انواع و اشکال مختلفی به خود گرفته برخی از آن ها با سیاست ، برخی با جامعه و برخی دیگر با مال و اقتصاد و تجارت در ارتباط است.
نشانه های این نوع از فسادها در میان رهبران و مقامات بلندپایه اسراییل از جمله ایهود اولمرت در زمان نخست وزیری اش کاملا مشهوداست. از جمله فسادهای مالی اولمرت دریافت رشوه از مایکل کدوری میلیونر آمریکایی ودریافت رشوه یک و نیم میلیون دلاری از شرکت هولی لاند در ازای تسریع در اجرای طرح های ساخت و ساز مجتمع های عمرانی در شهر قدس است.
نتیجه این انحطاط اخلاقی و غرق شدن در فساد بازتاب و بازخورد موثر و شدیدی بر جامعه اسراییل داشته و مردم واقعیت این شخصیتهای سیاسی فاسد را درک کرده اند.
یک نویسنده و شخصیت آکادمیک اسراییلی فعال در مرکز دموکراتیک رژیم صهیونیستی در کتابش تحت عنوان "فساد سیاسی در اسراییل"درباره حجم فساد و زیانهای وارده بر دولت افشاگری کرده و عوامل مستقیم فساد را مرتبط با توسعه و تحولات روابط مستمر بین شخصیت های سیاسی و بازرگانان و همچنین تغییرات سیاسی حزبی،انتخابات مقدماتی،نیاز بخش سیاسی به پول،حجم اقدامات غیر قانونی سیاسی و حزبی و وجود شبکه ای از لابی های فشار در داخل پارلمان دانست تا جاییکه برخی از نمایندگان پارلمان به ابزاری در دست سرمایه داران تبدیل شده اند.
از سوی دیگر یکی دیگر از عوامل فساد در اسراییل نفوذ یهودیان افراطی "حریدیی ها"به مراکز و کانون قدرت از طریق شراکت با احزاب مختلف و حمایت از آن ها در قبال حمایت مالی از نهادهای دینی است.این نوع کمک ها در واقع به نوعی رشوه تبدیل شده است و با اطمینان می توان گفت:فساد در دو دهه گذشته اکثر رهبران سیاسی مسئول در نهادهای سیاسی و اقتصادی اسراییل را فرا گرفته است.
نتایج نظرسنجی هایی که سال گذشته در کنفرانس اجتماعی سدیروت منتشر شد حاکی از آن بود که بی اعتمادی به بحران جدی بین جامعه و نهادهای مختلف اسراییل تبدیل شده است و بر اساس آن هفتاد درصد جامعه صهیونیستی احزاب را فاسد می دانند.
43 درصد معتقدند که مقامات محلی اسراییل فاسدند و چهل و دو درصد نیز اعضای پارلمان را انسان هایی فاسد می دانند. نکته قابل تامل این است که این کنفرانس امسال از انتشار ارقام و آمار مربوط به فساد در اسراییل خودداری کرد به این علت که آمار و ارقام در مقایسه با سال گذشته افزایش بی سابقه ای داشته است.
منبع:مرکز مطالعات عربی دوحه
مترجم: سید محمد مسعودی علوی
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس