رویدادهای فلسطین شهریورماه92
مهمترین رویدادهای فلسطین در شهریورماه 92
- فلسطینیان و ماجرای حمله نظامی آمریکا به سوریه
اوایل شهریور ماه 92 کمتر از سه سال پس از آغاز بحران در سوریه که عاملین آن به بهانه ایجاد تغییر و اصلاحات به آن دامن زده بودند، این کشور در آستانه جنگی با ابعاد بین المللی قرار گرفت. حمله احتمالی آمریکا به سوریه از چندین منظر بر مسئله فلسطین نیز تاثیر گذار بود و عواقب و پیامدهایی برای جامعه فلسطین و گروههای فلسطینی در پی داشت، از دست رفتن یکی از حامیان اصلی گروههای مقاومت فلسطینی، انحراف افکار عمومی از فلسطین به سوریه و برخوردار شدن رژیم صهیونیستی از فرصتهایی بی شمار، احتمال حمله اسراییل به فلسطینیان در شرایط بوجود آمده و تغییر توازن منطقه ای علیه روند سازش تنها بخشی از تبعات این جنگ بر مسئله فلسطین بود. ماجرای حمله نظامی به سوریه بعد از درگیریهای ارتش با "جبهه النصره" و "ارتش آزاد" در ریف دمشق کلید خورد.
حمله شیمیایی به منطقه "غوطه شرقی" که منجر به کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از غیر نظامیان شد، بعد از این حمله بلافاصله مقامات آمریکایی و انگلیسی موضوع حمله به سوریه را به منظور پایان دادن به آنچه کشتار مردم خواندند، مطرح کردند. جانکری وزیر خارجه آمریکا حمله شیمیایی در سوریه را "اقدامی وقیحانه" خواند و از حمله نظامی به سوریه سخن گفت. امادولت سوریه اعلام کرد: که مخالفین و جبهه النصره از این سلاحها استفاده کردهاند و به منظور اثبات ادعای خود خواستار حضور بازرسان سازمان ملل شد تا آنها در این خصوص ضمن جمعآوری اسناد و مدارک، گزارش خود را ارائه دهند.در این میان شورای امنیت سازمان ملل ( 5 عضو اصلی آن) جلسهای تشکیل داد تا به این موضوع رسیدگی کند. روسیه و چین مخالف حمله نظامی به سوریه بودند و روسیه در این خصوص مدارک و عکسهای ماهوارهای مبنی بر اینکه حمله شیمایی توسط مخالفین صورت گرفته است، ارائه داد.اما اصرار آمریکا برای حمله منجر به ترک جلسه از سوی نمایندگان روسیه و چین شد.
این اظهارات با واکنشهای جهانی روبرو شد و بسیاری از کشورها تهدید به اقدام یکجانبه از سوی آمریکا را تقبیج کرده و آن را مغایر با قوانین و قواعد سازمانهای بینالمللی خواندند. کشورهایی منطقهای نظیر عراق، لبنان و ایران نیز این حمله را خطرناک خواندند که شعله های این آتش کل منطقه در برخواهد گرفت، آتشی که خاموش کردن آن بسیار مشکل خواهد بود و دامن متحدان منطقهای آمریکا را نیز خواهد گرفت. مقام معظم رهبری نیز در اولین دیدارشان با هیئت دولت یازدهم در این خصوص گفتند:حمله آمریکا به سوریه فاجعهآمیز خواهد بود و نسبت به پیامد نامعلوم جرقه در انبار باروت منطقه هشدار دادند.
احزاب و گروه های ملی و اسلامی فلسطین هم در نشستی در لبنان در بیانیه ای ضمن مخالفت خود با تهدیدات آمریکا علیه سوریه اعلام کردند، هرگونه تجاوز به هر کشور عربی به منزله حمله به کل امت عرب است. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" نیز ضمن اعلام حمایت از حقوق و خواسته های مشروع ملت سوریه و تاکید بر توقف خونریزی در این کشور، با هرگونه مداخله نظامی خارجی در این کشور یا هر کشور عربی دیگر مخالفت کرد. پس ازاین جنجال رسانهای، در نهایت روسیه برای نظارت بین المللی و امحای سلاح های شیمیایی سوریه طرحی را ارائه داد که این طرح از سوی دبیر کل سازمان ملل با استقبال مواجه شد. نظام سوریه هم طرح پیشنهادی همپیمان خود را پذیرفت و به موجب این طرح آمادگی خود را برای پیوستن به معاهده منع استفاده از تسلیحات شیمیایی را اعلام و مقدمات پیوستن به کنوانسیون منع تولید سلاح های شیمیایی در سازمان ملل را آغاز کرد. باراک اوباما رییسجمهور امریکا نیز اعلام کرد که تا مشخص شدن نتیجه این طرح، اقدام نظامی علیه سوریه را متوقف میکند.
- احسان اوغلو در فلسطین
اکمل الدین احسان اوغلو، دبیر کل سازمان همکاریهای اسلامی پنجم شهرریور ماه با یک بالگرد اردنی وارد فلسطین شد. اوغلو دررامالله با ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار و در مورد آخرین تحولات فلسطین بحث و گفتگو کرد. عباس در این دیدار "مدال بیتالمقدس" را به پاس حمایت احسان اوغلو از فلسطین و تصویب عضویت غیر ناظر فلسطین در سازمان ملل و عضویت در یونسکو به وی اعطا کرد. احسان اوغلو پس از ملاقات با عباس برای اولین بار به زیارت حرم ابراهیمی در الخلیل رفت.
- حمله صهیونیست ها به کاروان کمکهای امدادی اروپائیان
بیست و پنجم شهریورماه نظامیان صهیونیستی با حکم دادگاه، خانه های حدود ۱۲۰ فلسطینی روستای «خربه المخول» را تخریب واعاد کردند که این خانه ها بدون مجوز ساخته شده اند. اما ساکنان آن حاضر به ترک این منطقه نشدند. از این رو چند انجمن خیریه به همراه دیپلمات های اروپایی از کشورهای فرانسه، انگلیس، اسپانیا، ایرلند و استرالیا و نیز نمایندگان سیاسی اتحادیه اروپا قصد داشتند به آنها چادر و کمک های اضطراری برسانند که با ممانعت و حمله نظامیان صهیونیستی مواجه شده و کمک های آنها مصادره شد. نظامیان صهیونیستی با ممانعت از تخلیه کامیون به دیپلماتهای اروپایی حمله ور شده و ضمن ضرب و شتم این دیپلماتها اقدام به دستگیری آنها کردند. مایکل من، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام، ضمن محکوم نمودن این اقدام، اعلام کرد که بروکسل خواستار توضیح مقامات اسرائیل در خصوص مصادره کمک های بشردوستانه برای فلسطینیان ساکن در کرانه باختری است.
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس