سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

حکومت وفاق؛وحدت ملی یا خیانت؟

باوجود استقبال شدید جامعه بین المللی از امضای توافقنامه آشتی ملی میان این دو جنبش فتح وحماس، وبه دنبال آن تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین، دیدگاه ها ونظرات درباره دولت جدید فلسطین وهمچنین آنچه که دو طرف به توافق رسیدند متفاوت است.

بگزارش خبرگزاری قدس(قدسنا) عده ای تشکیل دولت وحدت ملی را پایان دوران سیاه ۴ ساله وهمچنین "دولت نجات ملی" خواندند.عده ای نیز در حسن نیت مقامات دو جنبش شک دارند ومعتقدند که شرایط منطقه ای و بین المللی وناکامی مقامات دوطرف برای رسیدن به اهداف خود این دو گروه فلسطین را به امضای توافقنامه آشتی ملی وادارکرده است.این گروه معتقدند امضای توافقنامه آشتی ملی به معنی پایان اختلافات میان دوطرف نیست. این درحالی است که مقامات دوجنبش فتح وحماس بعد از تشکیل دولت وحدت ملی، آمادگی خود را برای اثبات حسن نیت خود از تشکیل دولت جدید و همچنین دستیابی فلسطینیان به حقوق خود اعلام کردند.

مقامات جنبش فتح گفته اند که استراتژی نتانیاهو مبنی بر ابقای دودستگی واختلافات داخلی فلسطین باعث شد که تشکیلات خودگردان فلسطین برای برقراری آشتی ملی دست به اقدام بزند.مقامات جنبش حماس نیز تاکید کرده اند:این جنبش حسن نیت خود را در تمامی مراحل برای دستیابی به آشتی ملی و پایان دادن به دودستگی‌ها ثابت خواهد کرد.

"ابومازن"رئیس تشکیلات خودگردان در مراسم امضای توافقنامه آشتی ملی به جنبش فتح گفت: بعد از سپری کردن یک دوره چهار ساله سیاه که به دنبال آن به منافع و ملت فلسطین آسیب زیادی وارد شد، ما آماده ایم که با اراده‌ و صدایی واحد صفحات اختلاف را پشت سر بگذاریم و از وحدت ملی و مردمی سخن بگوییم. اما رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین چندی بعد از امضای توافقنامه آشتی ملی گفت:هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و رژیم اسرائیل ادامه خواهد داشت وآنرا امری مقدس دانست.درحالیکه این اظهارات ابومازن کاملا مخالف با سیاستهای جنبش حماس می باشد.

اظهارات ابومازن با واکنش های شدید فلسطینیان مواجه شد چرا که اظهارات وی مغایر آنچه که درمراسم امضای توافقنامه آشتی ملی گفته شد می باشد. کسانی که به واقعی بودن آشتی ملی وحسن نیت مقامات دوجنبش فتح وحماس درتشکیل دولت وحدت ملی شک دارند میگویند: علاوه براظهارات ضد ونقیض رئیس تسکیلات خودگردان،رژیم صهیونیستی نیز بر شکست و ناکامی این مصالحه شرط بندی کرده است، حال چگونه فلسطینیان می‌توانند به آن خوش بین باشند؟ بنابراین ممکن است قضیه آشتی سرپوش و نمایشی برای جنگی باشد که علیه نوار غزه در حال تدارک است تا قسمتهای دیگراراضی فلسطینی هم مصادره شود.

با این حال باید بگوییم که برخی موضع گیری ها واقدامات ابومازن از جمله دیدار با مقامات رژیم اسرائیل بعد از امضای توافقنامه آشتی ملی وهمچنین مخالفت وی با عملیات ضد صهیونیستی توسط گروه های مقاومت از جمله مخالفت وی با ربوده شدن سه نظامی اسرائیلی، باعث شده است که بسیاری از فلسطینیان در حسن نیت ابومازن در تشکیل دولت وحدت ملی شک کنند.

درمقابل این گروه طرفداران ابومازن ومنتقدان سیاست های جنبش حماس ادعا می کنند که حماس پس از اینکه هم پیمانان خود را از دست داد و با کاهش حمایت برخی از کشورها از این جنبش بخاطر برخی سیاست های غلط خود روبرو شد، مجبور شد که راه آشتی ملی را انتخاب کند. این گروه در حمایت از ابومازن می گویند رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به وظیفه خود در حمایت از قضیه فلسطین عمل کرده است.

آنها ادعا می کنند که ابومازن توانست رژیم صهیونیستی را به عنوان جنایتکار در محافل بین لمللی معرفی کند وهمچنین باعث اعمال فشارها وتحریم ها توسط اتحادیه اروپا علیه این رژیم شده است. آنها تاکید می کنند تلاش های ابومازن برای دستیابی فلسطینیان به حقوق خود باعث شدکه دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی مصوبه ای مبنی بر راه اندازی تبلیغات رسانه‌ای در مطبوعات جهان به منظور تخریب وجهه او را تصویب کند.این گروه تحمیل تحریم‌های دردناک بر تشکیلات خودگردان فلسطین توسط تل آویو را شاهد دیگری بر ادعای خود میدانند. اما دلایلی وجود دارد که ادعاهای این افراد را رد می کند.

از جمله این دلایل این است که ابومازن باوجود تشکیل دولت وحدت ملی، آمادگی خود را برای ازسرگیری مذاکرات با رژیم صهیونیستی اعلام کرده است.این اقدام ابومازن باعث می شود که فلسطینیان نسبت به اقدامات وی شک کنند وتصور کنند که هدف وی از این مذاکرات منزوی کردن حماس ودر نهایت راهی برای ادامه مذاکرات با دشمن صهیونیستی است.

طرفداران دولت وحدت ملی فلسطین بر این باورند که واکنش های شدید مقامات رژیم اسرائیل از جمله تصمیم این رژیم برای توقف مذاکرات سازش با تشکیلات خودگردان وهمچنین تهدیدات "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به این اقدام فلسطینی ها ثابت کرده است که روند آشتی مسیر درست خود را طی می‌کند، وآشتی ملی واقعی است.

با این حال باید گفت:اگر ابومازن بتواند در برابر تحریم ها و فشارهایی که مقامات رژیم اسرائیل بخاطرآشتی و توافق با جنبش حماس بر وی اعمال کرده اند مقاومت کند که از قرائن برمیاید اینچنین نیست،بدون تردید به قهرمانی ملی تبدیل می‌شود. اما اگر هدف از تشکیل حکومت وفاق ملی، متحد شدن گروه های فلسطینی برای ادامه مذاکرات با رژیم صهیوینستی است، بدون شک حکومت توافق ملی فلسطینیان خیانتی بزرگ در حق ملت مظلوم فلسطین است.

محمد رزیجی


| شناسه مطلب: 196750







فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.