چگونگی خدمت داعش به اسرائیل
احمد کاظم زاده تحلیل گر خاورمیانه
از زمانیکه حملات داعش در عراق گسترش یافته رژیم صهیونیستی به طور مستقیم و غیر مستقیم بیشترین بهره برداری را بعمل آورده است . اولین بهره برداری در ماجرای ناپدید شدن سه نوجوان شهرک نشین روی داد . با وجود اینکه هنوز هیچ فرد یا گروهی در فلسطین مسئولیت ربایش این افراد را بر عهده نگرفته است اما رژیم صهیونیستی با نسبت دادن ربایش این افراد به حماس به تعرضات گسترده ای در کرانه باختری دست زد ، بیش از 350 نفر را بازداشت و زندانی کرد و چندین نوجوان فلسطینی رابه عمد به شهادت رساند.
همچنین حملات هوایی به غزه از سرگرفته و گسترش یافت .البته حملات رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری بعد از تشکیل دولت وفاق ملی با مشارکت فتح و حماس آغاز شده بود اما بعد از ناپدید شدن مشکوک سه نوجوان در شهرکی واقع در شهر الخلیل روند صعودی به خود گرفته است .
در واقع تعرضات داعش در عراق نوعی حاشیه امن برای این رژیم فراهم کرد که به دور از اعتراضات جهانی به اقدامات خود علیه دولت نوپای فلسطین شدت بخشد و مانع از این شود که این دولت در مسیر اعلام موجودیت کشور فلسطینی گام بردارد.
دومین بهره برداری درعرصه رسانه ای و تبلیغاتی و با خدشه دار کردن چهره حماس و ارائه تصویری داعش گونه از آن صورت گرفت. با وجود اینکه القاعده و گروههای منشعب شده از آن از زمان شکل گیری خود هیچ اقدامی را علیه رژیم صهیونیستی انجام نداده اند و حتی یک اسرائیلی در داخل و خارج از سرزمین های اشغالی مورد حمله گروههای وابسته به القاعده قرار نگرفته است ، اما این رژیم در تبلیغات خود سعی می کند خود را قربانی حملات تروریستی معرفی کند .
به همین منظور این رژیم سعی می کند بین گروههای مبارز فلسطینی و گروههای وابسته به القاعده " این همانی "بر قرار کنند و آنها را دو روی یک سکه معرفی کند.حال آنکه بین فلسفه پیدایش این گروهها و اهداف آنها تفاوت ماهوی وجود دارد و در حالیکه گروههای فلسطینی در پاسخ به اشغالگری و برای دفع تجاوز تشکیل شده اند و فعالیتشان در چارچوب اصل حق دفاع مشروع قرار دارد و با اصول و قوانین بین المللی منطبق است اما القاعده و گروههای وابسته به آن کاملا اهداف تهاجمی را دنبال می کنند و هیچ حد و مرزی برای فعالیت های غیر حقوقی و غیر قانونی خود قائل نیستند .
واقعیت این است که نه داعش و نه پیش از آن القاعده با وجود اینکه در مناطق مختلف جهان حملات تروریستی انجام داده اند اما تاکنون هیچ حمله ضد صهیونیستی انجام نداده اند و حتی در خلال بحران سوریه و بخصوص در جریان مداوای مجروحان گروههای وابسته به القاعده در بیمارستان صحرایی اسرائیل واقع در منطقه اشغالی جولان ابعاد دیگری از همدستی رژیم صهیونیستی با گروههای تکفیری و القاعده ای مشخص شد و از این دید همزمانی اوج گیری حملات داعش در عراق و حملات رژیم صهیونیستی در فلسطین معنی دار و قابل تامل است و احتمال ارتباط میان آنها را مطرح می کند.
گسترش حملات داعش در عراق حداقل این فایده را برای رژیم صهیونیستی داشته است که از عراق همانند سوریه برای در حاشیه قرار دادن بحران فلسطین استفاده کند و مانع از این شود که فشارهای بین المللی در پوشش حمایت از دولت وفاق ملی فتح و حماس روی فلسطین متمرکز شود و از این طریق زمینه برای پیشبرد طرح دو دولت در فلسطین فراهم شود.
همچنین در حالیکه بعد از شکست جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 امریکا و کنار زدن نومحافظه کاران همپیمان صهیونیست ها از قدرت بحث تجزیه عراق و تغییر نقشه خاورمیانه به فراموشی سپرده شده بود اما کودتای داعش در مناطق سنی نشین عراق و گسترش تعرضات آن به سایر مناطق موجب شد که بحث تجزیه عراق دوباره در سیبل توجهات قرار بگیرد.
اما نکته قابل تامل در این زمینه این است که با وجود اینکه طرح تجزیه کشورهای عربی و اسلامی منطقه همواره در دستور کار رژیم صهیونیستی و لابی های یهودی در امریکا و دیگر کشورهای غربی قرار داشته است اما در قضایای اخیر این عوامل سعی کرده اند خود را در حاشیه نگه دارند .
به نظرمی رسد دو عامل در اتخاذ چنین رویکردی موثر بوده است. نخست اینکه داعش و دیگر کسانی که در داخل عراق و خارج از آن از تجزیه عراق دم می زنند و از آن حمایت می کنند در واقع اهداف اسرائیل را محقق می کنند و لذا این رژیم نیازی به دخالت نمی بیند.
دوم اینکه تجزیه عراق و یا هر کشور دیگر زمانی محقق می شود که اقوام و قومیت ها رودروی هم قرار بگیرند و در عین حال جنگ شیعه و سنی روی دهد و لذا این رژیم نمی خواهد با ورود عریان به معادلات عراق مانع از توقف این روند شود.
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس