ایندیک بسرنوشت میچل دچارشد
احمد کاظم زاده تحلیل گر خاورمیانه
با وجود ماموریتی که مارتین ایندیک بر اساس طرح صلح پیشنهادی جان کری وزیر امور خارجه امریکا دنبال می کرد ، در اصل به نفع این رژیم بود اما مقامات دولت آمریکا روز جمعه(ششم تیرماه ) اعلام کردند مارتین ایندیک ، نماینده ویژه واشنگتن در امور صلح خاورمیانه پس از نزدیک به یک سال تلاش های ناموفق برای به امضا رساندن پیمان صلح میان تل آویو و فلسطینی ها از مقام خود استعفا کرد. مقامات آمریکایی گفتند فرانک لونستین ، معاون ایندیک ، به طور موقت سمت وی را بر عهده خواهد داشت.
به دنبال انتشار خبر استعفای مارتین ایندیک، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا خبر استعفای مارتین ایندیک را تأئید کرد .وی جمعه تایید کرد که مارتین ایندیک نماینده ویژه آمریکا در خاورمیانه استعفا خود را ارائه داده است. کری گفت که ایندیک به سمت خود در موسسه بروکینگز به عنوان معاون اول و رئیس بخش سیاست خارجی باز گشته است اما او همچنان به عنوان مشاور در مورد مذاکرات صلح خاورمیانه شرکت خواهد کرد.کری در ادامه گفت ایندیک برای دهه ها به آمریکا و مذاکرات صلح بین اسرائیل وفلسطین خدمت کرده و دستاوردهای بسیار خوبی داشته است.
ایندیک روز شنبه گفت :"مذاکرات صلح میان اسرائدل و دولت خودگران فلسطین او را بسیار تحت فشار قرار داده و ویران کرده است."وی در اولین پیام در صفحه تویتر شخصی اش نوشت :"گرچه تحت فشار زیادی بوده است اما هیچگاه مغلوب نشده و بی نهایت از فداکاری های جان کری، فرانک لاونستین و دیگران برای صلح خاورمیانه ممنون و سپاسگزار است".
پیش از این کانال 10 تلویزیون اسرائیل به نقل از ایندیک نقل کرده بود :"ساخت و ساز بی حد و مرز در شهرک های اسراییلی و به خصوص همزمان با مذاکرات سازش، نه تنها اعتماد فلسطینی ها را به طرف اسراییلی نابود کرده، بلکه آینده اسراییل را نیز در معرض تهدید قرار می دهد.
اقدام دیگری که مذاکرات را به حالت تعلیق درآورد، توافقنامه آَشتی میان فتح و حماس در اواخر ماه آوریل بود." استعفای مارتین ایندیک نزدیک به9 ماه پس از شکست مذاکرات صلح میان اسرائیل و دولت خودگردان فلسطین به میانجی گری آمریکا اعلام شد .
ایندیک ، که سفیر سابق آمریکا در اسرائیل بود ، ژوئیه گذشته به سمت نماینده ویژه آمریکا در روند صلح خاورمیانه منصوب شد. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام ازسرگیری مذاکرات صلح با هدف دستیابی به توافقی در عرض 9 ماه ایندیک را به این سمت انتخاب کرده بود. اما این مذاکرات قبل از پایان مهلت تعیین شده به شکست انجامید .
مذاکرات صلح خاورمیانه بعد از یک وقفه سه ساله، جولای گذشته در واشنگتن از سر گرفته شد اما در ماه مارس و به دنبال امتناع اسراییل از آزادی 26 زندانی فلسطینی که پیشتر وعده داده بود، روند گفت و گوها متوقف شد. محمود عباس رییس جمهور فلسطین در واکنش به این اقدام اسراییل، تقاضای رسمی عضویت فلسطین در 15 کنوانسیون سازمان ملل را به مراجع ذیربط ارائه داد.
به واسطه جایگاه ایندیک در هئیت اجرایی صندوق چپ رادیکال اسرائیل جدید که به میزان گسترده ای کمک های مالی برای سازمان های غیر دولتی ضد اسرائیل فراهم می کند، بسیاری از وزرای اسرائیلی نسبت به نقش مارتین ایندیک به عنوان یک میانجی مستقل و بی طرف با دیده تردید نگریستند و انتقادهای شدیدی علیه او مطرح می کردند.اخیرا نیز ایندیک بار دیگر با شرکت در یک سخنرانی در موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن به شدت از اسرائیل انتقاد کرده و اسرائیل را عامل شکست مذاکرات صلح دانسته بود.
روزنامههای اسرائیلی بارها نوشته بودند که نتانیاهو از انتخاب ایندیک ناراضی بوده و خود ایندیک نیز از جان کری برای فشار بر نتانیاهو استفاده میکرده است. بر اساس گزارش کانال 10 کابینه رژیم صهیونیستی، نتانیاهو، ایندیک را به عنوان یک مهره سوخته توصیف کرده است.
به گفته مسئولان کابینه نتانیاهو ایندیک به جای این که خود مسؤولیت شکست مذاکرات را بر عهده بگیرد، انگشت اتهام را به سمت دیگران نشانه رفته است. وی از آمار ساخت و ساز در شهرک های اسراییلی اطلاع داشت و می دانست این ساخت و سازها بخشی از روند مذاکرات است.
استعفای فرستاده ویژه صلح امریکا درخاورمیانه به معنی شکست تلاش های صلح امریکا بین اسرائیل و فلسطینیها تعبیر می شود . مقامات اسراییلی به روزنامه ها آرتص گفته اند باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا نیز احتمالا میانجی گری آمریکا در مذاکرات صلح خاورمیانه را متوقف خواهد کرد.
به هر حال با استعفای ایندیک، این دومین باری است که دولت اوباما نماینده خود در خاورمیانه را از دست میدهد. جرج میشل، نماینده سابق آمریکا در خاورمیانه نیز می 2011 بعد از دو سال تلاش بیهوده برای تداوم مذکرات صلح از سمت خود کنارهگیری کرد.
حال که رژیم صهیونیستی و بخصوص شخص نتانیاهو دو ماموریت فرستاده دولت اوباما را در خلال 6 سال گذشته ناکام گذاشته و تلاش های آنانرا در خصوص بحران فلسطین به شکست کشانده است ، اکنون این سوال مطرح است که در خلال دو سال آینده که از دوره ریاست جمهوری اوباما باقی مانده است آیا وی دست روی دست خواهد گذاشت و یا اینکه کارشکنی ها و سنگ اندازی های نتانیاهو را تلافی خواهد کرد ؟
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس