چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

نوار غزه؛ 10 سال محاصره ظالمانه (گزارش)

ملت فلسطین در نوار غزه برای دهمین سال متوالی تحت محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی به سر می برند و همچنان در بزرگ ترین زندان در جهان زندگی می کنند.

به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) به نقل از خبرگزاری فلسطینی معا، محاصره ظالمانه نوار غزه وارد دهمین سال خود شد. مردم این منطقه با بحران ها و رنج ها و گرفتاریهای فراوان دست و پنجه نرم می کنند که وقوع جنگ ها و ویران کردن نیروگاه ها، کارخانه های صنعتی و تجاری و همچنین تخریب زیرساخت های غزه که به اقتصاد این منطه لطمه زد، و بحران اهالی غزه را چند برابر کرده است از جمله آنهاست.

از سویی دیگر رژیم اشغالگر قدس ضمن تخریب زیرساخت های غزه، از وورد کارگران فلسطینی به داخل اراضی اشغالی نیز جلوگیری می کند، موضوعی که باعث افزایش نرخ بیکاری در این منطقه شده است.

روزهای نخستین محاصره نوار غزه زمانی آغاز شد که اسرائیل نوار غزه را به محاصره کامل درآورد، این اقدام پس از آن صورت گرفت که جنبش مقاومت اسلامی حماس در انتخابات پارلمانی سال 2006 پیروز شد. رژیم اشغالگر قدس در نیمه ماه ژوئیه سال 2007 حلقه این محاصره را تنگ تر کرد و باعث بسته شدن گذرگاه رفح و همچنین 6  گذرگاه تجاری که اقتصاد نوار غزه بر آن تکیه داشت، شد.

محاصره نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی، علاوه بر وخیم کردن شرایط اقتصادی، باعث شیوع بیماری های روحی و روانی و همچنین افزایش مشکلات اجتماعی در این منطقه شده است.

مرکز حقوق بشر اروپا و مدیترانه نیز طی گزارشی به مجازات دسته جمعی فلسطینی های ساکن نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی از طریق محاصره این منطقه پرداخت و گزارش داد: در نوار غزه که یک میلیون و نهصد و پنجاه و هفت هزار و یکصد و نود و چهار شهروند فلسطینی در پنج استان زندگی می کنند؛ 40 درصد آنها زیر خط فقر زندگی می کنند.

براساس گزارش این مرکز حقوق بشر، 80 درصد ساکنان نوار غزه کمک های بین المللی دریفات می کنند و همچنین 73 درصد خانواده های فلسطینی در این منطقه با مشکلات اجتماعی از جمله خشونت روبرو هستند.

در ادامه این گزارش آمده است که علاوه بر اینکه بیش از 50 درصد کودکان نوار غزه نیازمند کمک های روحی معنوی هستند، 55 درصد ساکنان نوار غزه از بیماری افسردگی رنج می برند و در نهایت 922 هزار پناهنده فلسطینی نوار غزه نیازمند کمک برای ادامه حیات خود هستند.

مرکز حقوق بشر اروپا و مدیترانه در ادامه خاطرنشان کرد که از هر 10 خانواده فلسطینی، 6 خانواده از نبود امنیت غذایی رنج می برد، به این معنا که درصد عدم امنیت غذایی در غزه تقریبا 60 درصد است.

محاصره نوار غزه توسط رژیم اشغالگر قدس باعث شد که اوضاع اقتصادی این منطه بحرانی شود بطوری که تولید داخلی 50 درصد کاهش یافته است. میزان ﺍﻧﻘﺒﺎﺽ ﺑﺨﺶ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﺎﻻﻫـﺎي صنعتی نیز 60 درصد است و علاوه بر کاهش میزان درآمد خانواده ها و همچنین کاهش صادرات این منطقه، نرخ بیکاری در نوار غزه به 43 درصد رسیده و این نرخ بالاترین نرخ بیکاری در جهان به شمار می رود.

از سویی دیگر، بیشتر ساکنان نوار غزه به خدمات اساسی دسترسی ندارند. ساکنان نوار غزه روزانه 12 الی 16 ساعت شاهد قطعی برق هستند. علاوه بر بحران برق، نوار غزه با بحران کمبود آب آشامیدنی نیز مواجه است به طوری که 40 درصد از ساکنان غزه روزانه تنها 4 الی 8 ساعت به آب آشامیدنی دسترسی دارند و 90 الی 95 درصد آب های غزه غیر قابل شرب است.

درباره خدمات اساسی بهداشتی نیز، بیمارستان های غزه با کمتر از 40 درصد امکاناتی که در اختیار دارد فعالیت می کند و نبود امکانات و تجهیزات پزشکی، زمان انجام برخی عمل های جراحی در بیمارستان های بزرگ مانند بیمارستان الشفاء، به 18 ماه به تاخیر بیفتد.
تمام/م.ر/ سش24


 


| شناسه مطلب: 212420







فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.