براساس آموزه های خمینی، اشغال فلسطین ابتدای راه مستکبران است
اریک والبرگ" تحلیلگر مسائل خاورمیانه و روزنامه نگار کانادایی در آستانه بیست و هفتمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، در مقاله ایی اختصاصی برای خبرگزاری قدس (قدسنا) نوشت:
سالگرد ارتحال بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر انقلاب سال 1357 ایرانیان، آیت الله روح الله خمینی (ره) زمانی برای تفکر و تامل است. به دنباله انقلاب اسلامی ایران، خمینی 77 ساله به رهبر ایران تبدیل شد که تا پایان زندگی 86 ساله خود، به رهبری ایران ادامه دادند، سمتی که در قانون اساسی جمهوری اسلامی به عنوان بالاترین مقام سیاسی و مذهبی ملت تعریف شده است.
ارتحال امام خمینی در سال جاری کمی پس از بزرگداشت 68مین سالروز یوم النکبه (فاجعه اشغال فلسطین) که 15 روز قبل برگزار شد و اسرائیل ممنوعیت های فراوانی در برگزاری مراسم های مرتبط با این روز ایجاد کرد، مصادف شده است. سالروز "یوم النکبه" به افتخار عزم فلسطینیان برای پایان بخشی به اشغالگری اراضی فلسطینی که از سال 1948 در جریان است و هم به عنوان یک یادآوری به دنیا در مورد آرمان فلسطین برگزار می شود.
از طرف دیگر بزرگداشت ارتحال امام خمینی در 14 خرداد امسال، با شروع ماه رمضان مصادف شده است که هر سال در روز جهانی قدس به نقطه اوج خود می رسد و جمعه پایانی این ماه که البته با مقدس ترین زمان ماه رمضان، یعنی شب های قدر همزمان است توسط میلیون ها نفر در سراسر دنیا گرامی داشته می شود. روز جهانی قدس از سوی آیت الله خمینی در سال 1357 بنا نهاده شد که اولین سیاست خارجی اصلی ایران اسلامی برای ابراز همبستگی با مردم فلسطین و مخالفت با صهیونیسم و اشغالگری اسرائیل مخصوصا در قدس به حساب می آمد. همچنین روابط با اسرائیل قطع شد و سفارت اسرائیل در تهران به نمایندگان فلسطینی داده شد.
اهمیت روز قدس در سایه تحولات کنونی خاورمیانه
اهمیت این روز کاملا از طرح های آمریکایی- اسرائیلی برای تبدیل قدس مقدس به دارایی های اسرائیل، نابودی مسجدالاقصی مسلمانان و تجاوزهای گسترده به تمامی دارایی های مسلمانان نه تنها در فلسطین بلکه، از لیبی گرفته تا افغانستان مشخص می شود.
رویدادهای بی سابق در سال گذشته در سوریه وعراق که گروه تروریستی داعش در آنجا حضور دارد، توجه مردم را از مبارزات فلسطینیان منحرف کرده است، با وجود اینکه داعش مدعی شده است که قصد اخراج صهیونیست ها و بازگردانی حاکمیت مسلمانان را به قدس اشغالی دارد اما اکنون به قول خود ابتدا در حال پاکسازی "کافران" هستند!.
داعش چقدر معتبر است؟ چقدر می توان ادعای این گروه تروریستی را برای رهبری سنی ها در دنیا جدی گرفت؟ آنها به طور آشکار ادعای سرنگونی پادشاهی سعودی را دارند ولی در عمل هزاران شیعه و کسانی را که مخالف وهابیت هستند را می کشند و حماس و حزب الله را به عنوان ماموران ایران می دانند. این لفاظی وحشیانه، غم انگیز است، چراکه ایران بهترین حامی مبارزه علیه صهیونیسم بوده است.
چرا روز قدس برای آیت الله خمینی به این میزان با اهمیت بود
آیت الله خمینی اعلام کردند: " مسئله قدس یک مسئله شخصى نیست، مسئله ای مخصوص به یک کشور و یا مسلمین جهان در عصر حاضرهم نیست، بلکه مسئله ای است که به موحدین جهان، مؤمنان اعصار گذشته ، حال و آینده مربوط است".
بر همین اساس ایشان رابطه میان مبارزه تا آزادی فلسطین و مبارزه برای عدالت اجتماعی در سراسر دنیا را دریافته بودند، امام خمینی در جای دیگر تاکید کرده اند "همه باید بدانند که هدف دولتهای بزرگ از ایجاد اسرائیل تنها با اشغال فلسطین پایان نمیپذیرد، آنها نقشه دارند که تمامی کشورهای عربی را به همان سرنوشت فلسطین دچار کنند."
این موضوع را می توان در حملات آمریکا به افغانستان و عراق دید، جایی که کشورهای مسلمان توسط آمریکا خرد شدند و تمامی این سیاست ها از اهداف سلطه برجهان آمریکایی- اسرائیلی نشات می گیرد.
چرا روز قدس برای جهان بسیار اهمیت دارد
در ایران، دولت حامی و برنامه ریز راهپیمایی این روز است، روز قدس همچنین در کشورهای مسلمان و عربی، اروپا و آمریکای شمالی نیز برگزار می شود. محبوبیت روز قدس نشان می دهد که چقدر انسان هایی که از آزادی فلسطین حمایت می کنند، در واقع تایید کننده و تحسین کننده حمایت قاطع ایران از این موضوع هستند، ایرانی که تنها کشور واقعی متعهد به کمک به فلسطینیان است.
هیچ شکی نیست که موفقیت روز قدس در نگه داشتن فشار بر اسرائیل برای رعایت قوانین بین المللی بسیار مهم است. تنها آمریکا و کشورهای بسیار کوچکی همچون میکرونزی، جزایر مارشال و پالائو هستند که به طور مداوم در سازمان ملل از اسرائیل حمایت می کنند، البته باید در اینجا به حمایت های استرالیا و کانادا نیز اشاره کرد.
آزادی، جوهره سیاست آیت الله خمینی
آزادی یک واژه لغزنده است که با بی دقتی در غرب استفاده می شود. این لغت در جایی استفاده می شود که "یک شخص تا جایی که به کسی صدمه نمی زند، کاری که می خواهد را انجام دهد". ولی این درک مبهم از این واژه، تنها در یک فرد انتزاعی و بدون هیچ زمینه معنوی و اجتماعی متمرکز می شود.
به طور گسترده این واژه در دفاع از سیستم ثروت در نظام جهانی امپریالیستی نیز به کار می رود، جایی که شخص هیچ تعهد اخلافی و اجتماعی برای کمک به شخصی که در "سیستم بازار" قربانی است ندارد.
آیت الله خمینی در مبارزه علیه امپریالیسم، ملاحظات اجتماعی و اخلاقی را در خط مقدم مبارزه برای معنا دار کردن مفهوم آزادی قرار داد. آزادی در مفهوم اجتماعی و اخلاقی به معنی ضمانت بخشی به انسان ها در مورد برخوارداری آنها از غذا، مراقبت پزشکی و فرصت های آموزشی کافی برای یک زندگی عزتمند است.
برای مسلمانان مومن، این در درجه اول به معنی احیای شریعت و ایجاد قوانین اسلامی برای جایگزینی با قوانین مدرن سکولاری است. این موضوع همچنین به معنی همکاری با دیگر نیروها برای مبارزه با بی عدالتی نیز است. آیت الله خمینی تلاش کرد تا همکاری در میان کشورهای جهان سوم را ترقی بخشد.
این اسلام عملی در قلب انقلاب اسلامی ایران قرار داشت. با وجود جنگ با عراق، توطئه ها و تحریم های مداوم علیه ایران از سوی غرب، می بینیم که این کشور در تولید غلات خودکفا شده است، اکثریت ایرانیان اکنون تحصیل کرده هستند، کلینیک های پزشکی اکنون در روستاها نیز دیده می شود و امید به زندگی نیز از 56 سال در دهه 70 میلادی به 70 سال در سال 2000 افزایش یافته است.
میراث آیت الله خمینی زنده است
در مراسم بزرگداشت سال گذشته در تورنتو، صهیونیست ها به طور آشکار شرکت کنندگان در مراسم را محکوم کردند. درحالی که امپریالیسم با اعتراضات مداوم روبرو می شود و سعودی ها به ازدست دادن اعتبار خود ادامه می دهند، این غیرقابل اجتناب است که ایران اسلامی، بیشتر باثبات شود و احترام بیشتری کسب کند و در نهایت در تضعیف اسرائیل شرکت کند. همانطور که "طارق فتح" ستون نویس "تورنتو سان" در آن مراسم اعلام کرد "امام خمینی مرده است ولی درواقع زنده هستند."
جالب است که جمله فتح حقیقت دارد و تاکید کننده موفقت امام خمینی در تثبیت ایران به عنوان یک کشور واقعی اسلامی است که با وجود تلاش های بی امان غرب در تضعیف آن، همچنان شعله های واقعی آزادی را برای مردم جهان زنده نگه داشته است.
با وجود اینکه تمام مذاهب به دنبال داشتن اخلاق در قلب جامعه هستند، اکنون تنها اسلام است که محکم در برابر از هم پاشیدگی جامعه ایستادگی می کند. این بدلیل این است که اسلام، تعهدات سیاسی و اقتصادی را در قلب خود جای داده است.
باوجود شرایط خاورمیانه و سیاست های گمراه کننده آمریکا و عربستان، می توانیم امیدوار باشیم که اسلام زنده است و خواهد ماند و در قلب خود، اعتقادی راسخ به ماهیت روحانی انسان و جامعه نگه می دارد.
تمام /ا.ت/26
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس