یادداشت/
شکست سوم رژیم صهیونیستی در منطقه

جبهه النصره در حال اجرای پروژه اسرائیلی در منطقه است و تنها یک گروه مسلح که دارای تفکر تکفیری محسوب نمی شود، پس شکست آن به منزله شکستی دیگر برای تل آویو است.
به گزارش خبرگزاری قدس (قدسنا) «لیلی نیکولا» استاد روابط بین الملل در دانشگاه بیروت در یادداشتی برای المیادین نوشت: با اتمام عملیات «فجر الجرود» که ارتش لبنان برای آزادی ارتفاعات لبنانی از دست داعش و عملیات «ان عدتم عدنا» که مقاومت لبنان و ارتش سوریه برای آزادی اراضی سوریه همجوار مرزهای لبنان آغاز کرده بود، لبنان پیروزی خود بر تروریسم تکفیری را اعلام کرد و این پس از پیروزی هایی بود که مقاومت لبنان علیه جبهه النصره و دیگر گروه های تروریستی در ارتفاعات عرسال، به دست آورده بود.
شکست گروه های مسلح در ارتفاعات لبنان خسارتی برای پروژه اسرائیلی در منطقه ایجاد کرد. این پیروزی تنها از جهت افزایش تخصص نظامی حزب الله برای جنگ آینده در مقابل اسرائیل قابل توجه نیست بلکه از این جهت مهم است که این گروه ها (معارض محور مقاومت) جزئی جدا نشدنی از پروژه صهیونیستی در منطقه هستند. رژیم صهیونیستی از داعش و جبهه النصره در جنگ خود علیه محور مقاومت در منطقه استفاده کرد تا به اعتراف گلعاد آردان در روزهای اوج قدرت گروههای تروریستی، اسرائیل در بهترین شرایط امنیتی از بدو تشکیل خود به سر ببرد.
شاید اینکه گلعاد اردان گفته است «داعش رو به زوال» است باعث شده تا آنها به حمایت ویژه از جبهة النصرة و ارائه کمک های لجستیکی و نظامی به این گروه مسلح از مارس 2014 ترغیب شوند. این درحالی است که ارتش رژیم صهیونیستی خدمات پزشکی، نظامی و لجستیکی خود را در جریان نبردهای جبهه النصره در جنوب سوریه به ویژه در عملیات تسلط بر قنیطره در سپتامبر 2015 به این گروه تروریستی ارائه کرد.
صهیونیست ها بر همکاری با جبهه النصره تمرکز دارند زیرا فرماندهی مرکزی این گروه به دنبال هدایت راهبردی یگان های عمل کننده با نوعی استقلال در چارچوب منطقه ای خود است. همچنین آنها اولویت را به جنگ با اسد برای اهداف خاص و بلند مدت خود داده اند و دارای قدرت بسیج نیرو در اردوگاه های پناهجویان در لبنان و مناطق سنی نشین طرابلس و بقاع هستند. چنانچه حملاتی را به ویژه علیه حزب الله و دولت لبنان انجام داده اند. در اسناد کنفرانس هرتزلیا سال 2016 دقیقاً آمده است که اسرائیلی ها معتقدند تمرکز آمریکا بر نابودی داعش فرصت خوبی برای جبهه النصره فراهم می کند. همچنین می توان از این گروه مسلح به عنوان برهم زننده هر گونه راه حل سیاسی برای سوریه استفاده کرد.
گروه های مسلح حاضر در مرز لبنان و سوریه از جمله جبهه النصره فاقد عمق استراتژیک از سمت سوریه بوده و پس از شکست هایی که از ارتش سوریه و حزب الله متحمل شدند فاقد قدرت تأثیر گذاری بر روند جنگ سوریه هستند. این به معنای آن است که بقای این گروه ها در گرو نقشی است که می توانند داخل لبنان ایفا کنند. به نظر بنی گانتس رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی این گروه ها می توانند با بر هم زدن امنیت داخلی لبنان و مشغول کردن حزب الله به برقراری امنیت داخل این کشور، به شعله ور شدن جنگ داخلی در لبنان از طریق تحریک مسلحین سوری حاضر در اردوگاه پناهجویان لبنانی کمک کرده و یا به عنوان منبع تهدیدی برای جبهه داخلی لبنان نقش خود را ایفا کنند.
بنابراین شکست جبهه النصره در مقابل حزب الله در ارتفاعات لبنان در زمانی که انتظار آن نمی رفت به معنای شکست گروهی است که از سوی رژیم صهیونیستی حمایت می شد. گروهی که در حال اجرای پروژه اسرائیلی در منطقه بود و تنها یک گروه مسلح که دارای تفکر تکفیری محسوب نمی شود.
پس می توان به این نتیجه دست یافت که پیروزی لبنان بر داعش، جبهه النصره و دیگر گروه های تروریست حاضر در لبنان و اعلام آزادی سازی دوم در آگوست 2017 پس از آزادی سازی اول در می 2000 و پیروزی ژوئن 2006، ضربه مهلک سومی به پروژه تجاوزگرانه صهیونیستی علیه لبنان است. این پیروزی به مقاومت و ارتش لبنان اختصاص دارد که از لبنان آغاز شده و طنین آن در منطقه می پیچد تا به عراق برسد.
انتهای پیام/ح.ع/22
صفحات اجتماعی
اینستاگرام تلگرام توییتر آر اس اس