یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ 
qodsna.ir qodsna.ir

آمریکای لاتین و اروپا
محل «نفوذ معنوی» ایران

«عباس مقتدایی»

 

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری قدس (قدسنا) " عباس مقتدایی" عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار قدسنا تاکید کرد که نظام جمهوری اسلامی به دنبال آرمان های قرآنی و هدف جوامع مسلمان برای آزادی اراضی اشغالی رفته و طبیعی است که این نظام سیاسی مورد توجه کشورهای جهان باشد.امروز دامنه نفوذ ایران در اروپا، آفریقا و حتی در آمریکایی لاتین رخ داده است.

 

متن گفتگو بدین شرح است:

 

مقامات امنیت ملی آمریکا در اظهاراتی اعلام کردند که جمهوری اسلامی ایران با استفاده از توافق هسته ای به پشت مرزهای رژیم صهیونیستی رسیده است. آیا اینگونه است؟

 

جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال کشور گشایی (در عراق و سوریه) نبوده است. ما به عنوان یک راهبرد کلی الهام بخشی به کشورهای دیگر را در ساختار برنامه ریزی های خود داشته ایم و داریم، بنابراین «نفوذ معنوی» جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه وجود دارد. آن ها از کشور ما الگو گرفته اند بیش از 50 کشور دنیا مردمان شان مسلمان هستند و مسلمانان به دنبال تحقق دیدگاه های قرآنی اند.

 

بنابراین نظام جمهوری اسلامی هم به دنبال همین آرمان ها رفته و طبیعی است که ایران مورد توجه کشورهای جهان باشد.این موضوع در اروپا، آفریقا و حتی در آمریکای لاتین رخ داده است.اینکه دنبال این باشیم که از کشوری برای رسیدن به مرزهای یک رژیمی مانند اسرائیل دست پیدا کنیم واقعیت ندارد.

 

اما اینکه ما برای جهان «طرح» و «ایده» داریم و اینکه ایران مورد توجه جهان قرار گرفته یک واقعیتی است که هیچکس نمی تواند آن را کتمان کند حتی در جریان رقابت های انتخاباتی آمریکا هم مشاهده کردید که ایران و قدرت منطقه ای آن یکی از مباحث اساسی کاندیدها بود و این موضوع خود مصداقی است بر تایید این ماجرا.

 

طی ماه های گذشته اقتصاد امارات و جمهوری اسلامی ایران بارها تحت تاثیر فرآیند عادی سازی روابط وارد شبه قطعی روابط و یا کاهش تبادلات تجاری قرار گرفت با توجه به اینکه امارات شریک تجاری عربی مهمی برای ایران به شمار می رود و اینکه توجه به دیپلماسی اقتصادی امری ضروریست، چشم انداز شما برای این رابطه چه هست؟

 

ما همواره بر موضوع همکاری تجاری و اقتصادی و حتی سیاسی و امنیتی با کشورهای همسایه تاکید کرده ایم آنچه که مشخص است جمهوری اسلامی ایران با همسایگان خود که 15 کشور هستند روابط خوبی داشته است البته برخی کشورها در نادیده گرفتن حسن همجواری پیش قدم شده اند که ما هم در مقابل همچنان سیاست صبر و بردباری و البته تامین منافع امنیت ملی خود را دنبال کرده ایم.

 

آنچه که امروز در امارات و برخی کشورهای عربی منطقه از جمله بحرین می گذرد ناشی از یک «تلقی غلط» است که گمان می کنند می توانند با اتکا به قول های رژیم اشغالگر قدس منافع خود را تامین کنند غافل از اینکه رژیم اشغالگر قدس بی تعهد ترین کشور در قبال تعهداتی است که با دیگر کشورها منعقد کرده است کما اینکه آمریکا نیز بسیاری از کشورها را در بزنگاه های تاریخی و در مواقع بحران رها کرد؛ مصر، لیبی، صدام حسین در عراق و امیر کویت و بسیاری از نمونه های دیگر شاهد همین مدعااست.

 

بنابراین ساختار اقتصادی و تجاری امارات متحده عربی حاکی از آن است که ایرانیان به طور برجسته ای در آن نقش دارند امروز بخش قابل توجه بازار و تجارت امارات متحده عربی با شرکت های ایرانی و یا سرمایه گذاران ایرانی اداره و برنامه ریزی می شود.

 

این بسیار بی معنا است که امارات می تواند بدون پشتوانه ایران تجارت سابق خود را اداره کند.بنابراین در یک کلام باید گفت امارات متحده عربی اگر به دنبال منافعش است باید بداند که کشور بسیار قدرتمند که توان دفاع از منطقه دارد را نباید به کشوری که در منطقه نیست و مبنا و منبع ناامنی است ترجیح دهد.

 

در نتیجه جمهوری اسلامی ایران خواهان صلح و دوستی و کشوری در مرکز جاده ابریشم. آینده امارات با برقراری روابط وسیع تجاری با جمهوری اسلامی ایران بستگی دارد.

 

در مجلس شورای اسلامی جمعی از نمایندگان مجلسی که دغدغه پیگیری دیپلماسی تجاری و اقتصادی داشتند جلساتی را با حضور وزیر خارجه و وزیر صمت برگزار کردند. در حال برنامه ریزی هستیم تا بتوانیم به بالاترین سطح دیپلماسی اقتصادی و تجاری دست پیدا کنیم.

 

گفتگو از مهدی حمیدی

 

انتهای پیام




مطالب مرتبط

تنش بین هند و پاکستان؛ چه طرف هایی سود می برند؟

تنش بین هند و پاکستان؛ چه طرف هایی سود می برند؟

تنش میان هند و پاکستان در روز‌های اخیر بار دیگر به زدوخورد کشیده شد. پس از آنکه تروریست‌ها با ورود از خاک پاکستان به کشمیرِ تحت کنترل هند، شماری از گردشگران را کشتند، دهلی‌نو اعلام کرد این حمله را اسلام‌آباد برنامه‌ریزی کرده است. هند در تلافی این حمله مشکوک، به مناطقی در ...

|

الاهرام العربی بررسی کرد؛

بحران‌های درون اسرائیل عامل اصلی طولانی شدن جنگ علیه غزه؛ راهبرد جنگ پیرامونی برای تعویق فروپاشی داخلی
الاهرام العربی بررسی کرد؛

بحران‌های درون اسرائیل عامل اصلی طولانی شدن جنگ علیه غزه؛ راهبرد جنگ پیرامونی برای تعویق فروپاشی داخلی

تشدید کانون های بحران در درون رژیم صهیونیستی، باعث شده نتانیاهو و هم حزبی های وی از تداوم جنگ علیه غزه به عنوان تاکتیک فرار رو به جلو  استفاده کنند که موجب می شود آغاز جنگ داخلی در درون اسرائیل برای مدتی به تعویق بیافتد.

|

۷۰ درصد مردم غزه آواره شده‌اند

۷۰ درصد مردم غزه آواره شده‌اند

دفتر امور انسانی سازمان ملل با اشاره به اوضاع فاجعه بار انسانی در نوار غزه با توجه به محاصره کامل آن در سه ماه اخیر، خواستار پایان دادن این وضعیت و ورود کمک های بشردوستانه شد.

|

نبیه بری: عادی سازی روابط با اسرائیل خیانت است

نبیه بری: عادی سازی روابط با اسرائیل خیانت است

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان هدف رژیم صهیونیستی از گسترش حملاتش را سوق دادن لبنان سه سمت عادی سازی روابط با این رژیم دانست اما تاکید کرد عادی سازی روابط خیانت است و هیچ گاه انجام نخواهد شد.

|

نظرات کاربران

فیلم

خبرگزاری بین المللی قدس


خبرگزاری بین المللی قدس

2017 Qods News Agency. All Rights Reserved

نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.